Levelet hozott a posta

Az előzményekből már sejtheti az olvasó, hogy nem nekem. Ez így is van, én továbbra is itt kuporgok az út szélén. Kellett volna az a Kubatov-lista ahhoz, hogy oltást kaphassak... ez már csak egy ilyen ország.

A levél tartalma egyébként mára már nyilvános lett, így bátorkodom megosztani azokkal, akiket érdekel:

"Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány úgy döntött, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzésen kívül más (orosz és kínai) vakcinák vásárlásáról is tárgyal. Ennek az az oka, hogy a Brüsszel által megrendelt oltóanyagok az eddigi tapasztalatok alapján jóval lassabban érkeznek a szükségesnél. A szállítmányok akadozása több európai országban is tiltakozást váltott ki.

A magyar gyógyszerészeti hatóság eközben két újabb vakcinára (az oxfordi AstraZeneca, valamint az orosz Szputnyik oltóanyagra) adott engedélyt.

Természetesen a legfontosabb alapelv a magyar emberek egészsége. Az orvosok csak olyan vakcinával olthatnak, amelyet a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találnak, és engedélyeznek.

A beérkezett és engedélyezett vakcinákkal hetek óta folyamatosan zajlik az oltási program Magyarországon. Először az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők kaphatnak oltást. Utánuk idősebb honfitársaink, közülük is első körben a 89 év felettiek kaphatják meg a védőoltást.

Az oltással kapcsolatos további fejleményekről értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:

Koronavírus Tájékoztató Központ"

A fentiekből azért látható, hogy messze nem fontos információkról van itt szó, mindössze egy kis burkolt brüsszelezésről és valamiféle oltásiterv-látszatról.

Remélem, a valóban engem érintő, lényeges dolgokról személyesen is tájékoztatnak majd.

Folyt. köv.